Q-Factor

its not just Quizzzing...its Thinking Out Of The Box!!

Thursday, March 20, 2014

Tata Crucible Campus- Guwahati regionals

1.According to a survey by hotels.com Geneva has overtaken pairs as the most expensive city and New Delhi has been voted as the cheapest city to buy which food item? sandwich

2.According to JRD Tata__________ life is an important part of economic life? ethical

3.what was exchanged during exchange of turbans between Nadir shah and Muhammad Shah? Kohinoor

4. history about grameen bank

5. Which company associated with Dhoom3 has recently released Dhoom3 bikes for children? Hot Wheels

6. which company's slogan  "__________ and higher"? Haier

7. logo of General Mills

8. Which motor company brand ambassador is Rafael Nadal  and its logo is seen during Australian open? Kia Motors

9.  which company is the prime contractor of International Space Station ? Boeing

10.The book "From wall street to Main street " is based on whose life? Charles E. Merryl

11. which company founded as starley and Sutton Co. of Coventry in 1878 by John Kemp Starley. The name means a person who spends their time wandering? Rover

12. He started his career in the military censor's office at church-gate for a monthly salary of Rs. 165. He is also known as India's Gregory Peck? Dev Anand

13. Kerela produces ropes about 200 ft long for a festival in the eastern region of India. which festival?  jagannath yatra

14.Founders of Flickr (couple photo was given)

15. mascot of Manchester United was shown

16. which two things have come out of the willow tree.  if one is cricket bat name the other famous chemical compound derived from it? aspirin

17.logo of david beckham's International football academy. had to identify whose academy. beckham

18.Banks were earlier set up in DelhiMumbai n Kolkata. what were these banks known as then? - presidency banks or presidential banks

19. what thing did american express introduce to speed up transfer of money that is in use even today ? money order

20. Which colourful indian film artist began his career in the military censor's office at Churchgate, for a monthly salary of Rs. 165? dev anand


Tuesday, October 8, 2013

TATA ROUND

1. If F.C Kohli was the first to be choosen by JRD Tata, who was the second?
Answer – Nani paikekar. 2nd ceo of TCS.

2. which Tata company funded lifeline Express ?
Answer- Voltas.

3. Which TATA Brand gets it’s name from “is an interstellar cloud of dust, hydrogen, helium  and other ionized gases?
Answer- NEBULA from Titan.

4. Which TATA company launched ‘Ecoplus ‘ which is Acrylic Distemper  water based,interior finish.
Answer- TATA pigments.

Saturday, October 5, 2013

TATA CRUCIBLES CORPORATE GUWAHATI FINALS 2013

GLOBAL QUOTIENT

1.  This kind of tax existed in 18th and 19th century and introduced in 1696 under William 3 because of the fact that people have more number of ventilation in their house and thus tax was levied. What?
Answer- Window Tax.

2.  Which English word derived from the adjective ‘To form or gather into a mass or whole’?
Answer- Conglomerate

3. In the early 1900’s , exactly in 1907 ________ created in Gujrat by the Gandhi family. 2 years agothis was in news for a character Ranchod Gandhi and they used have a specialisation in fountain company. Fill in.
Answer- Vadilal Icecreams.

4. According to the trademark, it is defined as a means of scratch or group around to find, collect and put together. What?
Answer- Scrabble.

5. Famous car launched by this gigantic corporation means ‘sport of the kings’ that shared it’s name with a famous confectionary brand.
Answer- Polo.

6. Nencn Kona was the first officially allowed commercial from US to USSR. What?
Answer- Pepsi Cola.

Saturday, September 21, 2013

TATA CRUCIBLES CORPORATE GUWAHATI REGIONALS 2013
PRELIMS

1.”My greatest strength as a consultant is to be ignorant and ask a few questions”  Which Management Guru and author said these lines?
Answer- Peter Drucker

2. While at Ford this executive created “56 for 56” campaign offering loans on 1956 model year cars with 20% down payment at 56$ in monthly payments for 3 years. Who?
Answer- Lee Iocoacca

3.” To remove water from a boat by repeatedly filling a cantilever & emptying it over the side” Which management term evolved from this which is done to mean a company when it sinks?
Answer- Bail-out

4. Country club India has signed with which celebrity as it’s new brand ambassador?hint- glamorous sportsperson
Answer- Sania Mirza

5.Author of Business@speed of thought
Answer- Bill Gates

6. Canara Bank has declared Kunjupannai village in Nilgiri district as _________ free. Fill in.
Answer- Money lending.

7. Ashish Hemrajani and Parikshit Dar are the founders of which entertainment portal in India?
Answer- bookmyshow.com

8. Which pharma giant has come up with an agreement with the puducherry govt for pulling our diabeted and hypertension of old people?
Answer- Pyra Labs.

9. Philosophy of which Brand , “ Leather , sport and a tradition of refined elegance”
Answer- Hermes

10. Picture of License of a person
Answer- driving license of JRD TATA.

11. Which publisher began it’s operation  by purchasing “dress” in 1913
Options- conde nast / vogue/ Time
Answer- conde nast.

12. Which anti-virus was developed by Pavel Baudis and Eduard Kucera in prague which means ‘huge reach’?
Answer-  Avast.

13. Which sportswear company named a former footballer Bjorn gulden as it CEO?
Answer- PUMA

14. Which marketing field studies “consumers' sensorimotor, cognitive, and affective response to marketing stimuli”?
Answer- Neuro Marketing

15.  Logo of an antivirus company.
Answer- Mcaffe

16.  This Indian worked for IBM in India from 1973 to 1976, then moved to the United States, where he earned an MBA from Harvard Business School in 1978. He joined McKinsey & Co., but returned to India in the early 1980s.. He now works as the president of Berkshire Hathways. Who?
Answer- Ajit Jain.

17. What was Jawarharlal Nehru referring to when he was expressing his views for a particular event held in 1957 by these words “ silent, but far reaching revolution”?
Answer- Decimalisation of Currency

18. Which fashion designer, textile maker, craftsman was awarded the padmashree in 2013?
Answer- Ritu Kumar

19. Whose concept “ Fortune at the bottom of the pyramid”?
Answer- C K Prahlad.

20  pic shown
Answer- Yash Birla

Wednesday, September 4, 2013

Q#918

WHICH PIECE OF ART IS THIS PLAYBOY COVER A TRIBUTE TO?

Thursday, August 29, 2013

Sunday, February 17, 2013

Q#914


Spanish word meaning “stupid”.  Which phrase does it give ?